Drava Bike

Drava Bike – Dravska kolesarska pot ponuja doživetje za vsakim zavojem

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. Reka Drava se vije skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je dolga približno 710 km. Ob njej vodi istoimenska kolesarska pot, ki se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na Toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in po svojih 510 km doseže sotočje reke Mure in Drave na Hrvaškem, do koder je tudi označena in urejena.

Podjetje Movio sodeluje pri aktivnostih povezanih z reko Dravo v sklopu Skupine za Dravo.  To je ekipa posameznikov in institucij, ki med drugim soustvarja tudi poletni Drava Festival, ki združuje zanimiva aktivna outdoor doživetja in številne kulturne prireditve v naravi na in obe reki Dravi. www.dravafestival.si

 

Etape Dravske kolesarske poti – Drava Bike

V Sloveniji in na Hrvaškem je pot razdeljena na 6 etap v skupni dolžini cca. 210 km, ki so dolge med 30 in 50 km. V šestih etapah oz. dneh je primerna za družine in kolesarje uživače, ki ob svojih kolesarskih podvigih zelo radi obiščejo najlepše kotičke, začutijo utrip mest, ki jih obiščejo in v katerih nočijo ter obenem razvajajo svoje brbončice in se prepuščajo doživetjem, ki jih le-ta ponujajo. Med drugim se tako srečajo s splavarjenjem, veslanjem, kopanjem, izpiranjem zlata, naravnimi znamenitostmi in kulturno ponudbo mest in krajev ob poti.

 

S kolesom na vlak

Vlak je odlična opcija, da se na svoje izbrano izhodišče odpravimo trajnostno in okolju prijazno. Povezava do Dravograda, kot začetka odkrivanja lepot poti v Sloveniji, je odlično izhodišče, da se odpravimo po vseh šestih etapah kolesarske poti Drava Bike.

Slovenski del Dravske kolesarske poti poteka večinoma po manj prometnih lokalnih cestah in urejenih kolesarskih poteh in stezah. Zaradi različnih vrst podlage vozišča je priporočljiva uporaba treking, gorskih ali e-koles. Na sami poti nas v tem trenutku še čaka zahtevnejši vzpon med Podvelko in Lovrencem na Pohorju, zato je ta del poti primeren za bolje pripravljene kolesarje oz. se vzponu na Lovrenc na Pohorju lahko izognemo in uporabimo vlak med Podvelko in Falo.

 

Foto: Sam Strauss Fotografie | Drava Bike

E: info@dravabike.si

I: www.dravabike.si

FB: www.faceboook.com/dravabike

IG: www.instagram.com/drava_bike

© MOVIO | Vse pravice pridržane
Izdelava Agencija DAMN | Politika zasebnosti